Sur-ron Light Bee Supermoto kerékszett

Surron Light Bee Supermoto kerékszettel

2019-ben a Sur-Ron anyacég a Light Bee modellel egy új kategóriát teremtett a motorozás világában. Hogyan? Ez a motor átmenetet képez a terepmotorok és a mountain bike-ok között. Igazi motorozási élményt ad egy kerékpár könnyed kezelhetőségével ötvözve.

Miért népszerű a Sur-ron elektromos terepmotor?

Surron Light Bee elektromos terepmotor mezőn
Surron Light Bee elektromos terepmotor mezőn

A kiemelkedő vezetési élményt többek között ennek az egyszerű kezelhetőségnek köszönheti a Light Bee, valamint a csupán 54 kg-os tömegnek és a kerekek között tökéletesen elfelezett teherelosztásnak. A motor annyira barátságos, hogy azok is használni kezdték, akik addig féltek a benzines terepmotoroktól, de a gyakorlott terepmotorosok is élvezettel használják. Ennek köszönhetően óriási piacot és rajongótábort szerzett a Sur-ron. Voltak hasonló kategóriájú gépeket gyártó cégek, de egyszerűen nem tudtak hasonló műszaki tartalmat, hasonló áron kínálni. Nem tudták ez a szintet megugrani.

A Supermoto kerékszett

A Sur-ron Light Bee a könnyed súlyával és irányíthatóságával egy terepre született motort. Mégis egyre többen kezdik egy más felületen, méghozzá aszfalton használni. A tendecia egyértelmű és megkerülhetetlen. Annyira népszerű lett, hogy ma már munkába járáshoz is vásárolják a Light Bee-t! Ennek az egyik legmegfelelőbb eszköze, ha a Light Bee-n Supermoto kerékszettet használunk.

Sur-ron Light Bee Supermoto kerékszett

Miből áll a Supermoto kerékszett?

Ez a szett a következőket tartalmazza:

  • 17-es  70/90 komplett első kerék
  • 17-es 90/80 komplett hátsó kerék
  • 42 fogas lánckerék
  • 104 szemes lánc
  • 203 mm-es féktárcsák, valamint 
  • távtartók az első kerékhez.
Sur-ron Light Bee Supermoto kerékszett

Miért vásárolják egyre többen a Supermoto kerékszettet?

A Sur-ron Light Bee -t gyárilag 19-es kerekekkel szerelték fel és forgalmazzák, ezekhez bütykös gumik jönnek, melyek tökéletesek terepmotorozáshoz, de városban, aszfalton problémás. Hiszen ilyenkor nem megfelelő a tapadása, főleg nedves időben, keményebb terepen. Többet fogyaszt, vagyis jobban merül a motorunk, és a gumiról gyorsabban darálódik le a minta. Ha gyorsabban kopik a gumi, akkor hamarabb kell cserélni is. Tehát hamarabb kell új gumikat vásárolnunk. 

Sur-ron Light Bee Supermoto kerékszett

Miért megoldás a Supermoto szett?

A 17-es kerékméret miatt sokkal fordulékonyabb lesz a motor, a szélesebb gumik miatt jobb lesz a tapadása. Összességében egy modern – és divatos kinézetű elektromos motort kapunk. A 17-es Supermoto kerékszett ráadásul minden Sur-ron Light Bee motorra felszerelhető, a City – street legal és Sport – offroad változatra is.

Mégegy kiegészítő

A Sur-ron Light Bee Supermoto szetthez egy külön hátsó 42 fogas lánckerék is kapható az elektroridernél. 

Kis Sur-ron bemutató