Igazi BEEstia a Surron Ultra Bee!

Mostantól már az elektroridernél is kapható a Sur-ron Ultra Bee, mely újra definiálja az elektromos terepmotorozás fogalmát.

Surron Ultra Bee elektromos terepmotor fotó

Mitől olyan népszerű az Ultra Bee?

A népszerű Sur-Ron Light Bee után a Sur-ron anyacég második sorozatgyártású elektromos járműve, elektromos terepmotorja a Sur-Ron Ultra Bee. Egy teljes méretű és teljes értékű elektromos crossmotor, amelyet a profi versenyzés mellett utcai használtra is vásárolnak.

A Surron Ultra Bee súlya 92 kg, és jelenleg a legkisebb felnőtt crossmotorok is e súly felett vannak pár kilóval, így ez az elektromos terepmotor abszolút versenyképes, és ez adja népszerűségét is. Teljesítménye 12.5 kW – és azt már tudjuk, hogy elektromosban ez dupla annyinak érződik, mint amennyi valójában. Emiatt is, ehhez a terepmotorhoz már A1 jogosítvány, és plusz zöld rendszám kell, ha közúton akarunk menni, ez sajnos nem úszható meg

Surron Ultra Bee terepmotorozás

Mit tud még az Ultra Bee?

A bordásszíjának előnye az, hogy csendes, és könnyű hajtásláncot jelent, de a szíj esetleges sérülékenységével ugyanúgy számolnunk kell. Vagyis, hogy időnként majd cserélni kell a szíjat.

A fék már igazi motor fék, semmi kétség nem fér hozzá, rendes motorhoz illő paraméterekkel rendelkezik.

Ügyes kis akkumulátor rögzítő rendszer van benne, ami érdekesség, hogy gázrugós. 

További érdekességek az Ultra Bee -ben

Az akkumulátor rögzítőnél találjuk meg azt a kis mini szerszámos készletet, amit a Surronhoz ad a gyártó. Speciálisan itt ki is lett alakítva a helye, így bármely meglazult csavart helyben, bárhol meg lehet húzni.

Az ülés alatt is van pár érdekesség – ott a töltő, nem is kell kivenni, sőt a kábelének is van hely. Nem is szükséges kivenni a töltőt a helyéről ahhoz, hogy tölteni tudjuk a motort.

 

A Surron Ultra Bee-hez készült speckó alkalmazással pedig élőben látod, hogy hol a motorod. Diagnosztikát is kapsz az alkalmazásban.

Surron Ultra Bee teljesítmény

A Sur-ron Ultra Bee már kipróbálható az elektroridernél, paramétereiről pedig webáruházukban tájékozódhatsz